Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Απεργιακό «όχι» στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το ωράριο εργασίας

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριό τους.

Στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, που έγινε έξω από το υπουργείο Υγείας, οι απεργοί μπήκαν στο κτίριο πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, απαιτώντας συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας για να του θέσουν το αίτημα της άμεσης απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου. Τελικά, εμφανίστηκε ο γγ του υπουργείου, Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει παραποιηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ότι ουσιαστικά... οι γιατροί δεν έχουν καταλάβει τι έχουν διαβάσει! Ισχυρισμοί που φυσικά καταγγέλθηκαν από τους απεργούς.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και Πύργου και την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία είχε κηρύξει στάση εργασίας για την Αττική. Συμμετείχε επίσης η ΕΙΝΑΠ, ενώ τη στήριξή τους εξέφρασαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αγία Ολγα», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν» και «Αγιος Σάββας» καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, στην Ολομέλεια της οποίας συζητούνταν το νομοσχέδιο. Ακολουθώντας το πανό της ΟΕΝΓΕ, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως «Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, 5ήμερο, 6ωρο, μια εφημερία» και «Η Υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται». Οταν η πορεία έφθασε στη Βουλή έγινε νέα συγκέντρωση και εκεί ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ