Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Κλείνοντας την ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των καταγγελιών του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, σημειώνοντας:

«Μια κουβέντα ακόμα για ένα σκάνδαλο που μάλλον θα σκάσει. Ενώ έχει περάσει περίπου 1 χρόνος αφότου έγινε η πρώτη καταγγελία του Κόμματός μας για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο και 8 μήνες από τη δεύτερη, η αρμόδια εισαγγελική αρχή προτείνει, και χωρίς καν να μας ενημερώσει, να τεθεί ο φάκελος της δικογραφίας στο αρχείο, σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα. Και μάλιστα με το πρωτοφανές γεγονός η εισαγγελέας της υπόθεσης να μην θεωρεί καν απαραίτητο να ενημερώσει το Κόμμα το οποίο υπήρξε θύμα συνακρόασης, δηλαδή υποκλοπών.

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και η αδράνεια με την οποία λειτούργησαν οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, οι οποίες ενώ υπήρχαν σημαντικά και αξιοποιήσιμα στοιχεία τα οποία έπρεπε να διερευνήσουν σε βάθος, απ' ό,τι προκύπτει δεν έκαναν τίποτα.

Κι αυτό αφορά και την κρατική ασφάλεια, την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές, δηλαδή παραπέμπουν ευθέως στην κυβέρνηση και το κράτος, εκτός κι αν η κυβέρνηση μιλήσει πάλι γενικά και αφηρημένα περί κάποιου παρακράτους μέσα στο κράτος.

Αφού, σύμφωνα και με τις εκθέσεις και τα πορίσματα της ΑΔΑΕ, πέραν των δεκάδων κλήσεων που έχουν διενεργηθεί από διαφορετικές χώρες του εξωτερικού με χρήση της τεχνικής παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων, επιπλέον έχουν γίνει και κλήσεις επίσης από το εξωτερικό, όχι μέσω του διαδικτύου, αλλά μέσω τηλεφωνικού κέντρου, οι οποίες είναι δυνατόν κατόπιν σχετικής έρευνας να διαπιστωθεί από πού προέρχονται ακριβώς και να ζητηθεί η αποκάλυψή τους.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία δεν έχει σχέση με κάτι παιχνιδάκια που παίζουν κάτι καλόπαιδα... αλλά συνδέεται με το απόρρητο των επικοινωνιών, πηγαίνει στο αρχείο; Η κυβέρνηση είναι υπόλογη, πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της! Να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο, να προχωρήσουν περαιτέρω οι έρευνες, για να αποκαλυφθεί ποιοι μηχανισμοί κρύβονται πίσω απ' αυτή την υπόθεση.

Αλλιώς αναλαμβάνετε συγκεκριμένες τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το ποιους ακριβώς θέλετε να συγκαλύψετε, καθαρά και ξάστερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ