Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διαψεύδουν οι Ρώσοι τα περί «δεκάδων» νεκρών του πρακτορείου «Ρόιτερς»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- ΜΟΣΧΑ.--

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσαν τις πληροφορίες του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρόιτερς» ότι στη Συρία έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του έτους 40 και όχι 10 Ρώσοι στρατιωτικοί, υποστηρίζοντας ότι τα μόνα στοιχεία που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος είναι αυτά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ στις δηλώσεις του άφησε ένα περιθώριο κάποιοι από τα θύματα που επικαλείται το πρακτορείο «Ρόιτερς» να είναι «Ρώσοι εθελοντές» στη Συρία ή Ρώσοι «που έχουν άλλους σκοπούς». Αυτή η δήλωση από ορισμένα ΜΜΕ ερμηνεύτηκε περίπου σαν παραδοχή της πιθανότητας να δρουν παράνομα στη Συρία Ρώσοι μισθοφόροι. Αυτοί, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», στρατολογούνται στη Ρωσία από άτομο που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Βάγκνερ», σε έμμεση συνεργασία με τις ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις που δρουν στη Συρία επικεντρώνονται «στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας» και στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, και χαρακτήρισε «μύθο» τις πληροφορίες περί μισθοφόρων.

Αργότερα χτες, πάντως, Ρώσοι διπλωμάτες στη Δαμασκό ανακοίνωσαν πως η ρωσική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα έγινε για μία ακόμα φορά στόχος επίθεσης με όλμους. Από την επίθεση σημειώθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, μικρές υλικές ζημιές και κανένας τραυματισμός.

Ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ «Χεζμπολάχ» και «Αλ Κάιντα»

Τρεις μαχητές της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», που είχαν αιχμαλωτιστεί την περασμένη βδομάδα, απελευθερώθηκαν χτες από τζιχαντιστές του πρώην «Μετώπου Νούσρα», στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων. Σε αντάλλαγμα, ο λιβανέζικος στρατός απελευθέρωσε τρεις τζιχαντιστές.

Η ολοκλήρωση της ανταλλαγής αιχμαλώτων αναμένεται να προωθήσει τη μετάβαση περίπου 10.000 Σύρων αντικαθεστωτικών και των οικογενειών τους από μεθοριακές περιοχές του Λιβάνου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε νέο προπύργιο τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών.

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα, η «Χεζμπολάχ», που έχει ταχθεί στο πλευρό του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ, κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ορεινής περιοχής Ζρουντ Αρσάλ στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, μαζί με τον συριακό στρατό, για να εκδιώξει τους μαχητές του «Μετώπου Νούσρα» από την περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες για τα επόμενα στάδια επέμβασης(2017-04-11 00:00:00.0)
Σχέδια ρωσο-αμερικανικής «συνεργασίας» και αντιδράσεις(2016-07-19 00:00:00.0)
Εκδίκηση υπόσχεται η «Χεζμπολάχ»(2015-12-22 00:00:00.0)
Προς όξυνση του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Ρωσίας και συμμάχων τους(2015-10-02 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία(2015-01-17 00:00:00.0)
Ανταλλαγές κρατουμένων και «ουδέτερη» ζώνη ζητούν οι τζιχαντιστές(2015-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ