Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευμένων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump».

Με επιστολή τους, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου και διέμειναν τα στρατεύματα περνώντας για τη Ρουμανία, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στη ΝΑΤΟική άσκηση, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας τους δεν επιθυμεί να δοθεί βοήθεια προς τους φονιάδες των λαών.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Εμείς, οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι στη ΝΑΤΟική άσκηση που η προετοιμασία της λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας εδώ και μια βδομάδα.

Είναι πρόκληση η συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της άσκησης και η φιλοξενία των ΝΑΤΟικών. Κανένας από εμάς δεν επιθυμεί να δοθεί βοήθεια προς τους φονιάδες των λαών.

Δεν επιθυμούμε την αλλαγή των υπηρεσιών μας ώστε να μετατραπούμε σε υπηρετικό προσωπικό.

Καμία ανοχή στις από κοινού ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και ασκήσεις των ιμπεριαλιστών.

Είμαστε φαντάροι που ήρθαμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας και όχι να υπηρετήσουμε αυτούς που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών παιδιών, αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει λαούς και λαούς.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά».

Εξάλλου, με επιστολή τους, φαντάροι και από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση.

«Εμείς, οι στρατιώτες του ΚΕΠΒ Θήβας που υπηρετούμε τη θητεία μας, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump" που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της άσκησης παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων (από την Αλβανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και άλλες χώρες), αλλά και στρατώνες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άσκηση του ΝΑΤΟ. Αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι υπονομεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του ελληνικού λαού και υποτάσσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών.

Μοναδική αποστολή μας, εμάς των στρατιωτών που υπηρετούμε τη θητεία μας, είναι η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Το ΝΑΤΟ από την άλλη δεν αναγνωρίζει σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, θεωρεί το Αιγαίο γκρίζα ζώνη, η παρουσία του εκεί έχει πάει χέρι χέρι με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας. Γι' αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump" και απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org