Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Διαδοχικές ενσωματώσεις οδηγιών της ΕΕ

Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής βρίσκονται από χτες δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν στην ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία σειρά οδηγιών και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενίσχυση της δράσης και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Το πρώτο νομοσχέδιο είναι του υπουργείου Δικαιοσύνης και προβλέπει την ενσωμάτωση της Σύμβασης της Βαρσοβίας του 2005, δύο αποφάσεων - πλαισίων του Συμβουλίου της Ευρώπης και δύο οδηγιών της ΕΕ.

Τα νομοθετήματα αυτά της ΕΕ, όπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γ. Δελής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, αναφέρονται σε τρόπους καταστολής του διεθνούς εγκλήματος, «ωστόσο σε αυτό το διεθνές έγκλημα περιλαμβάνεται, και με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση, η λεγόμενη τρομοκρατία. Ενας όρος - λάστιχο των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ιδιαίτερα επικίνδυνος για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, αφού σε αυτό τον όρο μπορεί να περιληφθούν και να ποινικοποιηθούν εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, ή δράσεις που αμφισβητούν οργανωμένα το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα, ακόμα και απλές σκέψεις σε αυτήν την κατεύθυνση».

Το δεύτερο νομοσχέδιο είναι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει τίτλο «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ιδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο». Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, επισήμανε για την Επιτροπή: «Για την ΕΕ του κεφαλαίου, τις αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας, βιώσιμη και επιτυχημένη αλιεία είναι αυτή που ασκείται από μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Η Επιτροπή θα συμβάλει στην επιτάχυνση της εξαφάνισης, της καταστροφής των φτωχών και μικρών ψαράδων, ιδιαίτερα αυτών της μικρής παράκτιας αλιείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση απάντηση στα νέα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα και τις άθλιες μεθοδεύσεις(9/6/2017)
Λύνει κι άλλο τα χέρια του κεφαλαίου(11/1/2017)
Ελλοχεύουν κίνδυνοι για τα λαϊκά δικαιώματα(16/7/2016)
Προάγει τους στόχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια(19/3/2016)
Θωρακίζει τα συμφέροντα του χρηματιστικού κεφαλαίου(16/3/2016)
Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες(22/10/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org