Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ATHENS LEDRA»
Αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα με άλλες μορφές

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το επιχειρησιακό σωματείο

Ενα από τα πολλά στιγμιότυπα που πρόσφερε ο αγώνας των εργαζομένων στο «Athens Ledra» τον προηγούμενο χρόνο
Ενα από τα πολλά στιγμιότυπα που πρόσφερε ο αγώνας των εργαζομένων στο «Athens Ledra» τον προηγούμενο χρόνο
Την απόφασή τους να αναπροσαρμόσουν τις μορφές πάλης, ώστε να διασφαλίσουν την αποφασιστική συνέχιση του αγώνα τους, ανακοίνωσαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το επιχειρησιακό τους σωματείο, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο, στο οποίο παραμένουν εδώ και έναν χρόνο, συνεχίζοντας με άλλους τρόπους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.

«Τίποτε δεν τελειώνει εδώ», τόνισε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, Μπάμπης Ντότσικας, ξεκαθαρίζοντας πως ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται: «Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει. Δεδουλευμένα και δουλειά. Τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την υγεία μας και να πάρουμε σύνταξη. Από αυτά δεν θα παραιτηθούμε ποτέ και για κανέναν λόγο. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα, ακόμη κι αυτές τις ελάχιστες νομικές διαδικασίες που απέμειναν για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας έναντι αυτών που έκλεψαν τον κόπο και τον ιδρώτα μας».

Επανέλαβε ακόμα πως κάθε επίδοξος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί, θα βρει τους εργαζόμενους έτοιμους να διεκδικήσουν να επανέλθει και ο τελευταίος συνάδελφός τους στη δουλειά.

Υπενθύμισε πως για 370 μέρες το ξενοδοχείο δεν είχε πελάτες, αλλά «φιλοξένησε» εργαζόμενους, ανέργους και νέους. Με όλους αυτούς το σωματείο συζήτησε για την ανάπτυξη στον κλάδο του Τουρισμού, τα ρεκόρ και τα κέρδη των ξενοδόχων, που φέρνουν απληρωσιά, εντατικοποίηση και δουλειά με ημερομηνία λήξης στους εργαζόμενους. Συζήτησε για το κριτήριο του κέρδους, το οποίο ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στο συγκεκριμένο χώρο: «Αυτό το κίνητρο μας πέταξε στο δρόμο. Το ίδιο κίνητρο μας κρατά ομήρους, αφού ούτε τις απολύσεις μας έδωσαν ούτε δεκάρα τσακιστή ούτε βέβαια τις δουλειές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου.

«Αν για κάποιο λόγο επιβιώσαμε έως σήμερα, είναι επειδή σφίξαμε τα χείλη και τις γροθιές μας και δώσαμε αυτόν τον αγώνα. Γιατί τον αγώνα που υπονόμευσαν η κυβέρνηση, ο εργοδότης, οι επενδυτές, τον στήριξαν όσο και όπως μπορούσαν το Συνδικάτο μας, τα σωματεία του κλάδου, το ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές, οι Σύλλογοι γυναικών και αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητές, τα παιδιά μας», είπε ο Μπ. Ντότσικας, και συνέχισε: «Δεν τους ευχαριστούμε γιατί ξέρουμε ότι κι αυτοί το βλέπουν ως ταξικό τους καθήκον. Τους χρωστάμε όμως την αντοχή που δείξαμε στα πολύ δύσκολα, το κουράγιο που μας έδωσαν και που όλοι σήμερα οι εργαζόμενοι του "Ledra" είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε, όποτε και όπου χρειαστεί». Και η μεγαλύτερη ανταπόδοση είναι η υπόσχεση για αγώνα «μέχρι η δουλειά να είναι δικαίωμα και όχι πρόσκαιρη ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Παράδειγμα για τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο χαρακτήρισε τον αγώνα ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra» έχουν αποδείξει ότι το ξενοδοχείο χωρίς τη δουλειά τους μένει άδειο κουφάρι και τόνισε πως οι εργαζόμενοι του κλάδου μπορούν να κάνουν το ίδιο, οργανώνοντας το επόμενο διάστημα κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Για το σκοπό αυτό, για την οργάνωση δηλαδή των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα, το κλαδικό Συνδικάτο προχωρά σήμερα, Τετάρτη, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των παραρτημάτων και των επιχειρησιακών σωματείων.

Την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τη δουλειά τους απέναντι σε κάθε επίδοξο επενδυτή και εργοδότη χαιρέτισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org