Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη στην Αρτα για τις εξελίξεις στην πτηνοτροφία

Τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας θέτουν στο επίκεντρο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Αρτας - Πρέβεζας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας. Με αφορμή τις εξελίξεις στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας, καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου, τους μικρομεσαίους αγρότες, πτηνοτρόφους σε εκδήλωση - συζήτηση, αύριο Παρασκευή 12/5, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Οι εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αβέβαιη παραμένει η επόμενη μέρα, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται σενάρια για συγχώνευση ή εξαγορά της επιχείρησης.

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης σημειώνουν πως οι εξελίξεις στην πτηνοτροφία αντανακλούν τους ανταγωνισμούς μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου, είτε είναι συνεταιριστικές, είτε όχι. «Για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες - πτηνοτρόφους το ζητούμενο είναι να μην είναι εκείνοι που θα επωμιστούν το βάρος των μεταξύ τους ανταγωνισμών, διαλέγοντας εκμεταλλευτή. Οφείλουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, οργανωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, σε συμμαχία με τους εργάτες από κάθε κλάδο, να διεκδικήσουν την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, τα δεδουλευμένα, τα δικαιώματά τους, αξιοπρεπές εισόδημα από την παραγωγή σε ό,τι αφορά τους μικρούς παραγωγούς», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ