Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τα ζητήματα της Προσχολικής Αγωγής

Σήμερα, στις 8 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση του Συνδικάτου, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στους ΟΤΑ

Να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή στάση εργασίας (7 π.μ. - 12 μ.) του κλάδου και στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 8 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής για το ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «έρχεται παραμονές της νέας βαρβαρότητας που μας ετοιμάζει, να εξαγγείλει τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Να πουλήσει επί της ουσίας φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες στο πλαίσιο των αντιμέτρων. Στους τακτικισμούς της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να τσιμπήσουν.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που πέρυσι έβαλε τους ιδιώτες βαθιά στο χώρο των παιδικών σταθμών μέσα από λεγόμενα voucher. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η πλειοψηφία των δημάρχων (...) Τεράστια είναι η ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, που καλεί την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ σε κοινό μέτωπο. Καλεί σε κοινό μέτωπο ποιους; Αυτούς που έχουν υιοθετήσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων (...)

Το αίτημα για δίχρονη Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν στα πλαίσια του 12χρονου Σχολείου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για πλήρη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δομών αγωγής και φροντίδας των βρεφών και των νηπίων. Οποιος λέει το αντίθετο, είναι κακοπροαίρετος.

Είναι κρίσιμο τώρα να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των παιδιών και συνολικά της λαϊκής οικογένειας. Να καταδικαστούν από το λαϊκό κίνημα όσοι επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, εξυπηρετώντας τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης (...)

Απαιτούμε: Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους».

Καταγγέλλουν απειλές

Στο μεταξύ, τις καταγγελίες εργαζομένων που απασχολούνται με προσωρινές μορφές απασχόλησης στους ΟΤΑ αναδεικνύει με δελτίο Τύπου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Οι καταγγελίες αφορούν σε απειλές που δέχονται από τις δημοτικές αρχές για να μη συμμετέχουν στη σημερινή στάση εργασίας. Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του, «δικαίωμα σε στάση ή σε απεργία έχουν το σύνολο των εργαζομένων μελών και μη μελών στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής» και καλεί τους εργαζόμενους να αψηφήσουν τους εκβιασμούς και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και συγκέντρωση που οργανώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «μπαλώματα» δεν καλύπτονται οι μεγάλες ελλείψεις(2020-08-05 00:00:00.0)
Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών(2018-09-06 00:00:00.0)
Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την Προσχολική Αγωγή(2018-03-14 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ(2017-11-22 00:00:00.0)
Καλεί στην απεργία με αιτήματα που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων(2017-11-21 00:00:00.0)
Οι ανάγκες των παιδιών βορά στους εμπόρους(2008-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ