Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο Νέο Ηράκλειο

Με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές και άλλους νεολαίους που κατέκλυσαν το θεατράκι, έγινε το περασμένο Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Ν. Ηράκλειο.

Η αυλαία του άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Γ. Μπαμπανιώτη, μαθητή του 2ου ΓΕΛ Ν. Ηρακλείου, ο οποίος, εκφράζοντας τις αγωνίες των μαθητών, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Μας αρέσει να διασκεδάζουμε, αλλά δεν μας αρέσει να βλέπουμε συμμαθητές μας να μπλέκουν με τα ναρκωτικά. Μας αρέσει ο αθλητισμός, αλλά δεν θέλουμε κάθε Κυριακή να σφάζονται οι οπαδοί και να καίνε τα γήπεδα. Μας αρέσει η επικοινωνία, αλλά δεν μας αρέσει να καθόμαστε όλη μέρα πίσω απ' την οθόνη του κινητού. Θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε, να συζητάμε, να μελετάμε, να μαθαίνουμε, να παλεύουμε».

Ακολούθησε η μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική (νταούλι και φλογέρα), εμπνευσμένη από το παραμύθι του Μ. Γκόρκι «Η φλογερή καρδιά του Ντάνκο», από ομάδα μαθητών της Ν. Ιωνίας. Το καλλιτεχνικό κομμάτι του Φεστιβάλ περιλάμβανε επίσης συναυλία έντεχνης μουσικής από την Ειρ. Βαλεντίνα και τον Γ. Ρούσσο, επίδειξη ποντιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής και παραδοσιακούς χορούς της Νάουσας από το χορευτικό σύνολο του Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα έκλεισαν οι Wolf Roads, ένα hip hop συγκρότημα από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, το συγκρότημα «ΦωΝή» από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και οι «Τριφασικοί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ