Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να δοθεί άμεσα το στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές

Να δοθεί άμεσα το στεγαστικό επίδομα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ζητά η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας σε κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των Τμημάτων με το παραπάνω αίτημα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας προσθέτουν άλλο ένα ακόμα εμπόδιο στο δικαίωμά μας στη μόρφωση. Με την ευθύνη των παραπάνω, από την αρχή της χρονιάς δεν έχει καταβληθεί ακόμα το στεγαστικό επίδομα, των 1.000 ευρώ, στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από 5.000 φοιτητές να είναι στον αέρα! Πρόκειται για φοιτητές με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που βλέπουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, τονίζοντας:

«Το θέμα δεν είναι "γραφειοκρατικό", όπως λέει το υπουργείο. Οταν πρόκειται για τα κέρδη των μονοπωλίων, τα προβλήματά τους τα λύνουν κατευθείαν! Ενώ όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας, τότε μπαίνουν χίλια εμπόδια! Την ίδια στιγμή δεν αποτελεί λύση το να παραμένουν χιλιάδες φοιτητές στην αναμονή και να περιμένουν το αν και πότε θα έρθουν οι αιτήσεις υποτροφίας του ΙΚΥ, χρόνια τώρα άλλωστε έχουν κοπεί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας έχουν τεράστιες ευθύνες! Είναι η δική τους πολιτική που ενισχύει την υποχρηματοδότηση στις σχολές και τις εστίες και φτάνει μέχρι και στο σημείο να κόβει το επίδομα που έχουν ανάγκη χιλιάδες φοιτητές για να σπουδάσουν σήμερα!», αναφέρει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, δηλώνοντας: «Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση χιλιάδων φοιτητών να είναι στον αέρα! Να δοθεί τώρα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη! Να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να διεκδικήσουμε την άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος(2/8/2018)
Τον Γενάρη η 7η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών(7/12/2016)
Κάτω τα χέρια από τις μετεγγραφές μας!(16/1/2016)
Σήμερα η κινητοποίηση για τις Εστίες(29/11/2012)
Χαιρετίζει τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις(10/11/2012)
Τους έκοψαν το στεγαστικό επίδομα...(1/3/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org