Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο Αιγάλεω

Μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Αιγάλεω βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Μπαρουτάδικο, συμμετέχοντας στο Μαθητικό Φεστιβάλ. Το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή κέντρισε ο διαγωνισμός σκίτσου και φωτογραφίας ενάντια στο φασισμό, τα ταμπλό και οι εκθέσεις που με μεράκι είχαν προετοιμάσει τα μέλη της ΚΝΕ. Στο χώρο έγινε και τουρνουά σκάκι και στη διάρκεια του Φεστιβάλ υπήρχε τραπεζάκι αλληλεγγύης, όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο - μουσικό αφιέρωμα από μαθητές με τίτλο «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;» που αναδείκνυε ότι οι Ελληνες εργάτες και οι πρόσφυγες έχουν κοινά συμφέροντα, ανάγκες και όνειρα για τη ζωή, αλλά και κοινό αντίπαλο το καπιταλιστικό σύστημα, που τους τα στερεί.

Ακολούθησε ομιλία από τον Βασ. Παπαβασιλείου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Βαδίζουμε με σιγουριά και αισιοδοξία, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί η ιδεολογία και οι επαναστατικές ιδέες μας μπορούν σήμερα όχι μόνο να μας γεμίζουν τόλμη και αντοχή, αλλά να συμπαρασύρουν περισσότερους νέους και νέες στον αγώνα για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μεγάλη συναυλία από τον Φρανκ και τους Dog in the Fog.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org