Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στα Χανιά

Στα Χανιά, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώνονταν στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας μαθητές από σχολεία της πόλης αλλά και της υπαίθρου που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από μαθητές και διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πόλεμο και φασισμό».

Ακολούθησε παρουσίαση μαθητικών συλλογικών εργασιών για διάφορα θέματα. Τη συζήτηση που έγινε στη συνέχεια, απασχόλησαν το γυναικείο ζήτημα και θέματα όπως ποια είναι η διαφορά της ισοτιμίας και του φεμινισμού, ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των μεταναστριών, ποια είναι τα αίτια που γεννούν την αδικία. Αλλη ομάδα παρουσίασε το τραγούδι ραπ που έγραψαν με μεράκι οι μαθητές με τίτλο «Ναρκωτικά... Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;», με το κοινό να ενθουσιάζεται με τους στίχους και τη μουσική.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης οι μαθητές συμμετείχαν και στο παιχνίδι «Ακου τι είπαν», με το οποίο άνοιξε η συζήτηση για το πώς μπορούν να συντονιστούν και να οργανωθούν οι μαθητές του νομού, τι αγώνας χρειάζεται σήμερα για να καταφέρουν να έχουν ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και επίδειξη break dance από τους ZNC, με τους μαθητές να τραγουδούν μαζί με τους PMS και τους Core the Band.

Επιτυχία σημείωσε και το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη του Ρεθύμνου, στην πλατεία Μικρασιατών, που έγινε την ίδια μέρα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org