Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Κυψέλη

Πλήθος μαθητών από τα σχολεία της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα πήραν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ που έγινε το Σάββατο στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με αφήγηση με θέμα: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», από μαθητές του 39ου ΓΕΛ και του 72ου Γυμνασίου Αθηνών. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε σήμερα ανάγκη», στην οποία μίλησαν η Κ. Γιοβάνη, μαθήτρια του 8ου ΓΕΛ, η Ηλ. Χατζηευσταθίου, μαθήτρια του 39ου ΓΕΛ, και ο Αλ. Ρεντίφης, μαθητής από το 39ο ΓΕΛ. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο χαρακτήρας του σημερινού σχολείου και πού οφείλεται αυτός, το σχολείο που έχουν ανάγκη οι νέοι, το μαθητικό κίνημα σήμερα και ο ρόλος της ΚΝΕ σε αυτό. Στις ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, οι μαθητές εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη σημερινή κατάσταση στο σχολείο και συνολικά στη ζωή τους, αλλά κυρίως σκέψεις για το πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και τι στάση θα πρέπει να κρατήσει η νεολαία.

Ακολούθησε συναυλία με την Faith από το 8ο Λύκειο που ξεσήκωσε το κοινό.

Εγινε επίσης η βράβευση ομάδας προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν που συμμετείχαν και κέρδισαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που έγινε στην περιοχή. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία με μαθητικό συγκρότημα από το 39ο ΓΕΛ και ταξικό hip - hop από τους Anthi Crew.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org