Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο ιμάμης

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χτες ο ιμάμης, υπεύθυνος της λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην τοπική κοινότητα Ηλιόπετρας του δήμου Τοπείρου Ξάνθης, στον μιναρέ του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα και φυσίγγια, μετά από έλεγχο της Αστυνομίας. Ο ιμάμης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του ιμάμη θα ασκήσει - ή μη - ποινική δίωξη σε βάρος του.

Ο ιμάμης προσήχθη στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορείται για οπλοκατοχή, δύο πιστολιών, 0,22 και 0,38 ιντσών, που βρέθηκαν στο μιναρέ του τεμένους, κι ενός κυνηγετικού όπλου που βρέθηκε στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιμάμης στην απολογία του δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος, καθώς είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Οσο για το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δήλωσε ότι το απέκτησε πριν από 23 χρόνια, όταν δεν ήταν απαραίτητη η άδεια για την κατοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν στο μιναρέ του τζαμιού δύο πιστόλια, σιγαστήρας και τριάντα φυσίγγια, ενώ ο ιμάμης συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Σύμφωνα με προχτεσινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αξιωματούχοι του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή επιχείρησαν να συνδέσουν το συμβάν με την οργάνωση (FETO) του Φετουλάχ Γκιουλέν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ