Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόμνημα για τα προβλήματα των πυροσβεστών στον υπουργό Εσωτερικών

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Χρήστο Κατσώτη, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ παρέδωσε υπόμνημα με μία σειρά από οξυμένα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους πυροσβέστες και η ύπαρξή τους ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για την πυρασφάλεια της χώρας.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΚΚΕ, τέθηκε με έμφαση η διαφωνία για τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί μεταξύ της ιδιωτικής εταιρείας «Fraport» και της ελληνικής κυβέρνησης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και οι συνέπειες που έχει αυτή στα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών και γενικότερα.

Από τον βουλευτή του ΚΚΕ τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα ότι, μέχρι στιγμής, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπογράφτηκε δεν έχει έρθει υπόψη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το ΚΚΕ απαίτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται σε βάρος των οικογενειών των πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα απαίτησε:

Να ανασταλούν όλες οι μεταθέσεις και οι μετακινήσεις προς τα αεροδρόμια για το λόγο ότι σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστικών οργάνων, υπάρχουν βασικές ελλείψεις στις υποδομές των χώρων που υποτίθεται ότι θα στεγαστούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που τελικά μετακινηθούν οι υπάλληλοι, αλλά και για όποιες μελλοντικές μεταθέσεις γίνουν για ανάγκες της υπηρεσίας, να καλυφθούν όλα τα έξοδα της στέγασης και της διατροφής τους, αφού το κόστος που καλούνται να υποστούν οι ίδιοι ξεπερνάει το εισόδημά τους, που για τους πενταετούς θητείας είναι τα 750 ευρώ.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, οι οδηγοί - πυροσβέστες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που υπηρετούν σήμερα στα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται στη «Fraport», να διατηρήσουν τις θέσεις τους, τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους.

Να καταργηθούν οι τροποποιήσεις του κανονισμού μεταθέσεων που έγιναν, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών αντί των προσλήψεων που είναι απαραίτητες. Να μην υπάρξει καμία άλλη παρέμβαση στον κανονισμό μεταθέσεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Να γίνει η πλήρης εργασιακή αποκατάσταση όλων των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, όπως προτείνει το ΚΚΕ, με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Τόνισαν ότι είναι η πλέον ρεαλιστική και αντικειμενική πρόταση προκειμένου να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά του ΠΣ, της Πολιτικής Προστασίας και της Δασικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τη φύλαξη, τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, την πρόληψη, την αντιπλημμυρική προστασία και τους εκχιονισμούς και να αποκατασταθούν όλοι μετά από δύο δεκαετίες εργασιακής ομηρίας με σταθερές σχέσεις εργασίας.

Να μη γίνουν καταστρατηγήσεις στο ωράριο των πυροσβεστών με επιβολή προληπτικών επιφυλακών, με περικοπή ρεπό και αδειών, προκειμένου να καλυφτούν ανέξοδα και σε βάρος των υπαλλήλων τα μεγάλα κενά του ΠΣ. Η λύση τονίστηκε εκ μέρους του Κόμματος ότι είναι μόνο μία, προσλήψεις για όλες τις κενές θέσεις που υπάρχουν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση για τους μετατιθέμενους πυροσβέστες, καθώς και ένα μέρος των εξόδων να καλυφθεί από τη «Fraport». Επίσης, είναι σε αναζήτηση οικοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν ώστε η «Fraport» να εγκαταστήσει προκατασκευασμένα σπίτια για τους πυροσβέστες.

Ο Χ. Κατσώτης τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης του αγώνα από τους πυροσβέστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα υλοποιηθούν άμεσα οι δηλώσεις της κυβέρνησης και για να απαιτήσουν πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πυροσβεστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ