Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελία για αντικομμουνιστικά κηρύγματα στο ΚΕΝ Καλαμάτας

Με επιστολή τους φαντάροι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας καταγγέλλουν ότι στελέχη της διοίκησης καλύπτουν εθνικιστικά συνθήματα και κάνουν αντικομμουνιστικά κηρύγματα.

Πιο συγκεκριμένα, περιγράφουν περιστατικά όπου «διάφορα φασιστοειδή, γνωστά στην Καλαμάτα για τη δράση τους, φωνάζουν εμετικά εθνικιστικά τραγούδια και κάνουν αντικομμουνισμό με την ανοχή και τη στήριξη μόνιμων αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατοπέδου».

Μάλιστα, ανθυπολοχαγός, προκειμένου να καλύψει τα παραπάνω, μετά από καταγγελία φαντάρου, κατέφυγε σε... φαιδρότητες λέγοντας ότι «απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στο στρατό!», όπως σημειώνουν στην επιστολή καταγγελίας τους οι φαντάροι. Και συνεχίζουν:

«Καμία σχέση δεν έχει ο εθνικισμός, το μίσος που τρέφουν ανάμεσα στους λαούς συγκεκριμένοι αξιωματικοί και φαντάροι με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό των απλών φαντάρων και αξιωματικών και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Η διοίκηση του ΚΕΝ Καλαμάτας έχει τεράστιες ευθύνες για τη στάση που κρατάνε τα συγκεκριμένα στελέχη της.

Να σταματήσουν τώρα ο αντικομμουνισμός και τα φασιστικά κηρύγματα.

Να απομονωθούν από τους συναδέλφους οι φασιστικές ιδέες και αυτοί που τις αναπαράγουν και μέσα στο στρατό.

Οι φαντάροι με τη στάση μας να απαιτήσουμε να απαγορεύονται εθνικιστικά τραγούδια και συνθήματα που καλλιεργούν το μίσος ενάντια στους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ