Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαψεύδει τις εκλογές και ετοιμάζεται να στήσει έναν ακόμα αποπροσανατολιστικό καβγά

Τη φημολογία περί εκλογών που ανακίνησαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης, έσπευσε να διαψεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Στα δημοσιεύματα γινόταν λόγος για «ανακοινώσεις άμεσα από τον πρωθυπουργό» ή «διατύπωση απειλής προσφυγής στις κάλπες», το οποίο συνδέθηκε και με την απόφαση του Αλ. Τσίπρα να παραστεί σήμερα στη Βουλή και να απαντήσει σε ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε σχόλιό του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως «το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί "δημοσιεύματα" αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας. Είναι προφανές ότι η "αποκλειστική είδηση" περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της "είδησης", σε μια κανονική περίοδο δεν θα αφορούσαν κανέναν». Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι στη σημερινή του παρέμβαση ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα της Υγείας και της εμπλοκής σε διάφορες υποθέσεις στελεχών της ΝΔ. Ετσι, αναμένεται να στηθεί και πάλι ένα σκηνικό σκανδαλολογίας, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα επικείμενα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβληθούν σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Την ίδια στιγμή που κυκλοφορούσαν τα σενάρια περί εκλογών, διακινούνταν και άλλα περί ανασύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος με απομάκρυνση των ΑΝΕΛ.

Για το «σφαγείο» που στήνεται ενημερώθηκαν προχτές διεξοδικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, και την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Στη συνεδρίαση καταγράφτηκε η αγωνία τους για το πώς θα υπερασπιστούν το νέο αντιλαϊκό πακέτο, ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που θα καταπέσει το παραμύθι των αντίμετρων.

Η αντιλαϊκότητα του «πακέτου», αλλά και η διάχυση της ευθύνης στήριξής του στο πλαίσιο της στρατηγικής τους σύμπλευσης στο στόχο ανάκαμψης του κεφαλαίου, κάνει κυβερνητικά στελέχη να επανέρχονται στην πρόταση υπερψήφισής του στη Βουλή κι απ' τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Μετά τον Π. Σκουρλέτη και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ρ/σ «North 98» ανέφερε «όποιο πολιτικό κόμμα δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει άλλη λύση, νομίζω είναι υποχρεωμένο να έρθει στην κοινοβουλευτική συζήτηση. Εδώ θα τελειώσουν τα ψέματα, εγώ περιμένω να πάρει θέση για το αφορολόγητο και τις συντάξεις η ΝΔ. Δεν παίρνει, λέει κλείστε την αξιολόγηση, πώς θα την κλείσουμε». Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε αυτό το νομοσχέδιο να ψηφιστεί με 180 ψήφους, ο Σ. Φάμελλος απάντησε: «Εμείς την πρόταση θα την καταθέσουμε σε όλη την κοινοβουλευτική ολομέλεια και προφανώς αναφέρομαι στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αν θέλετε, και πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να αναμετρηθούν με την κοινωνία να συζητήσουν μαζί της και να τοποθετηθούνε επί του νομοσχεδίου. Δεν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, ένα, δυο, τρία, όσα νομοσχέδια με στόχο τους 153. Η συνομιλία είναι οι 300 και ας βγάλουμε έξω την ακροδεξιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντονες διεργασίες και σαφείς προτιμήσεις τμημάτων του κεφαλαίου(2023-07-29 00:00:00.0)
Στο ίδιο μήκος κύματος κόντρα στα συμφέροντα του λαού(2023-07-27 00:00:00.0)
Προσπαθούν να «χρυσώσουν» το «χάπι» για το λαό(2016-05-04 00:00:00.0)
Απόπειρα διαστρέβλωσης(2005-10-19 00:00:00.0)
Ζητούμενο η διαφυγή από την κρίση(2000-12-12 00:00:00.0)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ(1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ