Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενισχύεται η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, οι λαοί να επαγρυπνούν

Την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο στη σχετική συζήτηση για τις «Συνταγματικές, νομικές και θεσμικές επιπτώσεις της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας: Δυνατότητες που προσφέρει η Συνθήκη της Λισαβόνας», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Δεν μπορεί να αποκρυφτεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της ότι κοινός παρονομαστής όλων, και των 5 αντιδραστικών σεναρίων "για το μέλλον της ΕΕ", αποτελεί το ζήτημα της "Αμυνας και Ασφάλειας". Προβάλλεται, μάλιστα, ως το προνομιακό έδαφος για την οποιαδήποτε χαλαρότερη ή πιο ενισχυμένη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη - μέλη.

Οι εξαγγελίες, οι συναντήσεις, οι εκθέσεις - "λαγός" του Ευρωκοινοβουλίου συνηγορούν ότι η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της. Με "Παγκόσμια Στρατηγική", "Λευκή Βίβλο Αμυνας", Ευρωπαϊκή Αμυντική Ενωση, Ευρωστρατό, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ κι αυτοτελώς, η ΕΕ επιδιώκει να ανακτήσει έδαφος, απέναντι στη στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας.

Η διεθνής καπιταλιστική κούρσα των εξοπλισμών, στην οποία ιδιαίτερα η ελληνική κυβέρνηση "διαπρέπει", φανερώνει ότι τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν με επίδικο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους κι εδώ εντάσσεται η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, για την οποία τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ κάνουν τα στραβά μάτια.

Απέναντι σε όλους κι όλα αυτά οι λαοί να είναι οργανωμένοι, προετοιμασμένοι, σε επαγρύπνηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org