Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Συνεχείς ασκήσεις με το ΝΑΤΟ

Σε άλλη μια άσκηση πολεμικών πλοίων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ μετείχε το Πολεμικό Ναυτικό, σηματοδοτώντας την ακόμα στενότερη διασύνδεση και εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επικίνδυνους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, στο διάστημα 5 - 14/3 το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ», μετείχε στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «POSEIDON 17», στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συμμετείχαν 1.500 άτομα προσωπικό και 17 ναυτικές μονάδες από Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία. Σημαντικό στοιχείο ότι μετείχε και μία από τις τέσσερις μόνιμες αρμάδες του ΝΑΤΟ, η SNMCMG2, άλλο ένα δείγμα ότι το ΝΑΤΟ εντείνει την παρουσία του στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι στο διάστημα 13 - 24/3, το ΠΝ συμμετέχει με τη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και επιτελείς στη ΝΑΤΟική ανθυποβρυχιακή άσκηση «DYNAMIC MANTA 17». Συμμετέχουν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, Τουρκία. Διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας, με κομμάτια της να απλώνονται και στο Ιόνιο, και συμμετοχή και πλοίων έτερης ΝΑΤΟικής αρμάδας, της SNMG2, που περιπολεί εδώ και ένα χρόνο στο Αιγαίο, αναπόσπαστος κρίκος καθώς είναι στους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στη γραμμή αντιπαράθεσης Μαύρη Θάλασσα - Μεσόγειος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org