Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

"Εχουμε πει πολλές φορές τι δεν είναι η ΚΟ. Δεν είναι λόχος, δεν είναι μηχανή που σφραγίζει νομοσχέδια". Ποιος το είπε αυτό; Ο πρωθυπουργός. Πότε το είπε; Χτες. Αφού το είπε, τι έκανε αμέσως μετά; Ανακοίνωσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι στο νομοσχέδιο για τον "Καποδίστρια" θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία και θα ψηφίσουν ως λόχος!

***

Στας διαταγάς σας στρατηγέ μου.

***

Μέχρι πρότινος η ανάδειξη κάποιου στελέχους κόμματος στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θεωρούνταν εξαιρετικά τιμητική. Ομως τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει. Από τους 160 βουλευτές του κόμματος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκλογής κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον, πέραν των 3 προηγούμενων εκπροσώπων!

***

Τώρα, το "εκλογή" σχήμα λόγου είναι. Και αυτοί οι 3 που εκλέχτηκαν, διά βοής εκλέχτηκαν, αφού όλες κι όλες οι θέσεις 3 είναι.

***

Κάτι "βουίζει". Προσοχή! Είναι η "δημοκρατία" του "εκσυγχρονισμού" που επελαύνει...

***

Γιατί αλήθεια, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέονται από τα "φιλολαϊκά" νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ και δε θέλουν να το εκπροσωπούν στη Βουλή; Δεν τους τραβάτε καμιά "επανίδρυση" κύριε Σημίτη; Πώς είπατε; Σας αρκεί που τα ψηφίζουν; Καλά, εσείς ξέρετε καλύτερα.

***

Ο ένας εκ των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Γεωργακόπουλος, είπε ότι αν δε γίνει ψηφοφορία θα παραιτηθεί και δε θα δεχτεί να είναι εκλεγμένος "διά βοής".

Λεπτομέρεια: Μετά τη συνεδρίαση ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Π. Φουντάς, διευκρίνιζε ότι τελικά ο Δ. Γεωργακόπουλος δεν παραιτήθηκε...

***

Χτεσινή ανακάλυψη του πρωθυπουργού: Εχουμε πετύχει στο λαό μια "ευρύτερη συναίνεση γύρω από τους βασικούς στόχους της πολιτικής μας", είπε...

Εχετε απόλυτο δίκιο κύριε πρωθυπουργέ. Στο "λαό" που απαρτίζεται από τις "μάζες" του Μεγάρου Μαξίμου, τους "υπουργούς" αντιπολιτεύσεως της ΝΔ, τους "συντρόφους" σας του ΣΥΝ και, κυρίως, από το "λαουτζίκο" του ΣΕΒ, όχι απλώς συναίνεση, απόλυτη πλειοψηφία έχετε κατακτήσει.

***

Ασχετο, αλλά χρήσιμο: Ως γνωστόν "οι καλοί παντού χωράνε". Ως "καλοί" από την κυβέρνηση νοούνται όσοι συναινούν με την κυβέρνηση. Οσο για τους "κακούς", ε, αυτοί είναι μέσα. Κι όσοι δεν είναι ακόμα, φροντίζει η κυβέρνηση να τους χώσει μέσα μια ώρα αρχύτερα. Οπως τους αγρότες που καταδικάστηκαν στην Αρτα και δημεύτηκαν οι περιουσίες τους, για παράδειγμα.***

Τι είναι αυτό που φυλακίζει αγρότες, χαφιεδίζει κατά μελών της ΕΣΑΚ και "στηρίζει στην πράξη τα ασθενέστερα στρώματα", όπως είπε ο Κ. Σημίτης χτες; Ο "εκσυγχρονισμός"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ