Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Κινήσεις και διαψεύσεις που συντηρούν την ένταση

Συνεχίστηκε και χτες η κινητικότητα στο Αιγαίο και όχι μόνο, που συντηρεί σταθερά με τον ένα ή άλλο τρόπο την ένταση στα Ελληνοτουρκικά, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των δυο αστικών τάξεων, και του ΝΑΤΟικού.

Στο πλαίσιο αυτό η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης δυτικά της Λέσβου, ακινητοποιώντας λέμβο που μετέφερε μετανάστες «42 ναυτικά μίλα ΝΔ του ακρωτηρίου Babakale, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων». Η αρμοδιότητα συντονισμού τέτοιων επιχειρήσεων είναι άλλο ένα μέσο που διεκδικεί η τουρκική αστική τάξη για διχοτόμηση ουσιαστικά του Αιγαίου, διεκδικώντας για την ίδια το δικαίωμα να ελέγχει το ανατολικό μισό.

Την ίδια ώρα χτες θόρυβος προκλήθηκε από υποτιθέμενη πτώση τουρκικού ελικοπτέρου στην περιοχή των Ιμίων, μια από τις περιοχές ευθύνης - όπως και η προαναφερόμενη στα δυτικά της Λέσβου - της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 υπό τα όμματα της οποίας αναπτύσσεται η τουρκική προκλητικότητα. Η πτώση στα Ιμια δεν επιβεβαιώθηκε αν και στο ενδιάμεσο δόθηκε δυνατότητα σε μερίδα του τουρκικού Τύπου να προβάλει το «γεγονός» ανεβάζοντας τόνους, στη δε ελληνική κυβέρνηση την ευκαιρία να μιλά για προπαγανδιστική εκστρατεία της Αγκυρας και προσπάθεια σκηνοθέτησης θερμού επεισοδίου, με το όλο θέμα να συντηρείται ψηλά με ό,τι αυτό μπορεί να εξυπηρετεί και να συνεπάγεται.

Λίγο μακρύτερα, στο βόρειο Αιγαίο πλέει από χθες το τουρκικό σκάφος CESME επισήμως για υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22/2 και «μέχρι νεωτέρας», στο φόντο ενός πλέγματος πολυσύνθετων και ποικίλων κινήσεων της Αγκυρας στο Αιγαίο.

Τέλος, στον αέρα και κατ' αντιστοιχία με τις κινήσεις στη θάλασσα, σχηματισμός 2 οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών προχώρησε σε 4 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ