Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Σε όλο το φάσμα για εναλλακτικές για το κεφάλαιο

«Τρέχουν» οι διεργασίες σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού σκηνικού προς διασφάλιση εναλλακτικών διακυβέρνησης για το κεφάλαιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στη Βουλή, επέμεινε στις πρόσφατες δηλώσεις του για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ «είναι συγκυριακή κι όχι στρατηγική», ενώ επιτέθηκε και εναντίον του τ. προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ.

«Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για διαμόρφωση σταθερών γραμμών κεντροαριστερά - κεντροδεξιά. Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος λέει "όχι". Το ΠΑΣΟΚ να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ. Εμένα στόχος όσων είπα ήταν να ανοίξει ένας διάλογος. Δεν μιλάω για συνεργασία σήμερα, αλλά για μία μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική σύγκλιση κι όχι για οικουμενική», πρόσθεσε.

Από το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να του απαντήσουν ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές της αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού χώρου, άρα και καμία συζήτηση μαζί της δεν έχει νόημα. Τζάμπα ψάχνουν συνενόχους στα αδιέξοδά τους».

Σε μια άλλη γωνιά του αστικού πολιτικού σκηνικού, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ρ/σ «Alpha» - και απαντώντας εμμέσως σε μια κριτική και πίεση που γίνεται προς το κόμμα του από την άποψη ότι δεν είναι όσο χρειάζεται συναινετικό προς την κυβέρνηση για να «τρέξουν» ομαλότερα ζητούμενα του κεφαλαίου, αλλά και στο φόντο των όσων ακούγονται για μελλοντική επαναπροσέγγιση με τους ΑΝΕΛ - είπε: «Εμείς όταν προτείναμε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μεϊμαράκη, ο κος Τσίπρας την αρνήθηκε και αποφάσισε να συνεχίζει με τον Καμμένο. Δεν εισακουστήκαμε όταν υποδείξαμε πού πρέπει να πάει η χώρα και τώρα έρχεται ο λογαριασμός. Ο κος Καμμένος έχει πάρει το δρόμο του, που είναι ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχει μείνει στο δρόμο της ευθύνης, πιστή στην καραμανλική παράδοση της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας». Συμπλήρωσε ότι «Εμείς θα απευθυνθούμε στις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη (...) και ο νοών νοείτω».

Τέλος, ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, που μετέχει στην κίνηση «Ωρα αποφάσεων» με στόχο την αναδιάταξη της εγχώριας κεντροαριστεράς, αλλά μέχρι στιγμής συναντά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ που προκρίνει ως φορέα αναμόρφωσης τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», μιλώντας χτες στο ρ/σ «Σκάι», επιτέθηκε στην «ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» ότι δεν θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια επανασυσπείρωσης του χώρου και ανανέωσης του «γερασμένου» - όπως το χαρακτήρισε - πολιτικού συστήματος.

Είπε ακόμη ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμένει να μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», τοποθέτηση που παραπέμπει σε δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά περί ανάγκης σχηματισμού νέας κυβέρνησης όπου θα μετέχουν οπωσδήποτε τα 2 πρώτα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ