Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Μάρτη

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κλιμακώνοντας τη δράση της ενάντια στο αντιασφαλιστικό νόμο, προκηρύσσει απεργία την Πέμπτη 2 Μάρτη και πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 13.00. Καλεί τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας.

Κεντρικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αμεση καταβολή των οφειλών του κράτους. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων. Αμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αμεση λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του επαγγελματικού κινδύνου, προστασίας της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών. Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου μειώνει τις συντάξεις και επιβάλλει νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι όποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλισή του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης, επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά. Επιπλέον, ολοκληρώνεται η κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ, μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI. Σημειώνει, τέλος, ότι η ενοποίηση των Ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ