Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Τροπολογία - προσθήκη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα που απασχολούνται στο Δημόσιο και την Τοπική Διοίκηση επανακατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή, προτάσσοντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπει την άμεση παράταση των συμβάσεών τους έως τις 31/12/2017 και με τη λήξη τους την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία ταυτόχρονα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχει σκοπό «να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας».

Το σχετικό άρθρο της τροπολογίας προβλέπει στη σχετική νομοθεσία να προστεθεί διάταξη η οποία θα προβλέπει: «Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες ατομικές έχουν λήξει μέχρι και εξήντα (60) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, όπως επίσης για κάθε είδους Υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των ΟΤΑ, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, με τη λήξη δε της παράτασης οι ανωτέρω συμβάσεις μετατρέπονται αυτοδικαίως σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

2. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν.4099/2012 (Α' 250), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 76 του ν.4386/2016 (Α' 83), παραμένει σε ισχύ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ