Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας το σωματείο στη «Νηρέας»

Με υποχρεωτικές μαζώξεις εργαζομένων, στις οποίες επιτίθεται στο σωματείο και επιδιώκει να τους τρομοκρατήσει, η εργοδοσία στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Νηρέας» στην Εύβοια προσπαθεί να εξουδετερώσει τη δράση του επιχειρησιακού σωματείου.

Οπως εξηγεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Νηρέας» στην Εύβοια, στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην περιοχή Πυργουλάκι, η εταιρεία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, ανεξάρτητα αν ήταν μέρα που είχαν ρεπό, άδεια ή βρίσκονταν στο διάλειμμα της βάρδιας τους. Στη μάζωξη αυτή, όπως υπογραμμίζει το σωματείο, «προσπάθησε να επιβάλει στους συναδέλφους να μην απευθύνονται στο σωματείο για τα προβλήματά τους αλλά ο καθένας μόνος του στη διοίκηση. Τους πέρασε από ανάκριση, απαιτώντας να μάθει ποιος απευθύνθηκε στο σωματείο, ρωτούσε απειλητικά "έχει κανείς πρόβλημα;", επιδιώκοντας να τους τρομοκρατήσει και να τους απομακρύνει από το σωματείο μας».

Στο συγκεκριμένο χώρο επί σειρά ετών δεν χορηγούνταν στους εργαζόμενους τα απαραίτητα για τη δουλειά τους ρούχα, αδιάβροχα και γαλότσες, ενώ επικρατούσαν άσχημες συνθήκες δουλειάς. «Η εργοδοσία ανάγκαζε τους εργαζόμενους να κόβουν κατεψυγμένο καλαμάρι χωρίς μέτρα προστασίας. Επίσης, τους έβαζε να πλένουν τις δεξαμενές με πολύ ισχυρό οξύ, έχοντας μόνο μία στολή και μία μάσκα προστασίας για όλο το προσωπικό. Επιπρόσθετα, δεν δίνονταν μάσκες προστασίας και ειδικά γάντια για τα υπόλοιπα φάρμακα - χημικά», αναφέρει το Σωματείο. Οι παρεμβάσεις που οργανώθηκαν είχαν αποτέλεσμα να δοθούν στους εργαζόμενους στολές, γάντια και μάσκες προστασίας.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να ακυρώσουν στην πράξη τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. «Εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας είναι η δράση του Σωματείου μας, που παλεύει για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την οποία έχει συνάντηση με την εργοδοσία στο τέλος του μήνα, ενώ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να καταγράψει και να λύσει τα προβλήματα των συναδέλφων σε όλους τους χώρους ευθύνης του», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org