Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν την ανάκληση απολύσεων
  • Την ανάκληση της απόλυσης ενός εργαζόμενου από την εταιρεία «Κασουδάκης» απαιτεί το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Το Σωματείο καταγγέλλει παράλληλα τις συνθήκες εργασίας, καθώς «οι παραβάσεις για ωράρια και υπέρβαρα είναι αμέτρητες, τα ατυχήματα συχνά», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Η εταιρεία δικαιολόγησε την απόλυση λέγοντας ότι ο εργαζόμενος άργησε να παραδώσει ένα φορτίο γιατί κοιμόταν, την ίδια στιγμή που τόσο ο συγκεκριμένος εργαζόμενος όσο και όλοι οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται καθημερινά ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. «Δεν θα γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα για τα κέρδη της εταιρείας», αναφέρει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους «να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας που έχει καθιερώσει τα εξοντωτικά ωράρια, αδιαφορώντας για τις ζωές των συναδέλφων οδηγών. Να σταθούμε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση. Είναι ώρα, συνάδελφοι, τώρα να ενισχύσουμε το σωματείο μας, οργανωμένα - δυναμικά, να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση».
  • Σε τρεις απολύσεις προχώρησε η επιχείρηση που διαχειρίζεται την ανακύκλωση στο Δήμο Λαμίας. Το γεγονός καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και διεκδικεί την ανάκλησή τους. Αναδεικνύει παράλληλα τις ευθύνες του δήμου, που έχει παραδώσει την ανακύκλωση στα χέρια ιδιωτών.
  • Απολύσεις, τις οποίες η εργοδοσία αποδίδει στην ανάγκη για «περικοπές», καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «HQF KANAKI».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org