Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θερμή υποδοχή για τα προσφυγόπουλα και στο Περιστέρι

«

Καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων. Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος», ανέγραφε στα αραβικά το πανό της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου, που βρισκόταν έξω από το 8ο Γυμνάσιο της πόλης, στο οποίο έφτασαν προχτές Δευτέρα 30 παιδιά προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων, προκειμένου να τα υποδεχθούν όπως πραγματικά τους αξίζει, αλλά και να τα στηρίξουν στο νέο βήμα της ζωής τους, δηλαδή τη φοίτηση σε σειρά μαθημάτων. Η Λαϊκή Επιτροπή, εκτός από το ζεστό χειροκρότημα πρόσφερε στα μικρά παιδιά τσάντες, σχολικά είδη, αλλά και γλυκίσματα, πράξη που επαναλήφθηκε από Ελληνες και Ελληνίδες μαθητές και μαθήτριες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε μέσα στο σχολείο.

Ο Φίλιππος Φλουσκούνης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε πως «από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ενημερώσαμε το λαό, προκειμένου να μην περάσει το φασιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο που έριχνε η Χρυσή Αυγή».

Οπως ανέφερε ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου, «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, να βρισκόμαστε εδώ σε καθημερινή βάση μέχρι να ενταχθούν πλήρως αυτά τα παιδιά στα σχολεία, αλλά και γενικότερα οι γονείς τους στην ελληνική κοινωνία».

Το «παρών» στην υποδοχή των προσφυγόπουλων έδωσε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org