Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με τους «Υπεραστικούς»

Η αφίσα για τη συναυλία
Η αφίσα για τη συναυλία
«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες»: Με το σύνθημα αυτό η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου διοργανώνει συναυλία, το Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα διωγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα και να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τη συλλογή σχολικών ειδών, τροφίμων, βρεφικών ειδών και ό,τι άλλο μπορεί να διαθέσει ο καθένας από το υστέρημά του.

«Ο λαός του Περιστερίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς», σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή και διεκδικεί: Την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Από αύριο, Παρασκευή, που οι πρόσφυγες μαθητές θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, οι Λαϊκές Επιτροπές καλούν τους εργαζόμενους να τους υποδεχθούν με συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία: Αύριο, στις 1.30 μ.μ. στο 5ο Δημοτικό Χαϊδαρίου και στο 9ο Δημοτικό Χαϊδαρίου. Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου και στις 1.30 μ.μ. στο 3ο και στο 10ο Δημοτικά του Αιγάλεω. Την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο 13ο - 33ο Δημοτικό Περιστερίου και στις 2 μ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Στα σχολεία του Χαϊδαρίου, μάλιστα, το «παρών» στην υποδοχή των προσφυγόπουλων θα δώσει και η δημοτική αρχή της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ