Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες

Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στρ. Κόρακας, με επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Με την παρούσα σάς υπενθυμίζω ότι μετά τον πρόσφατο θάνατο άλλων τριών προσφύγων στο κολαστήριο της Μόριας και έπειτα από παρέμβαση πολιτών και περιφερειακών συμβούλων, δεσμευτήκατε ότι θα συγκαλέσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα, μέσα στο επόμενο 15θήμερο, με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Σας θυμίζω ακόμη ότι μια τέτοια συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό ζητήσαμε με επιστολή μας στις 10 Ιανουαρίου, μάταια, όπως απέδειξε η άρνησή σας να ικανοποιήσετε αυτό το αίτημά μας. Στην επιστολή μας αυτή τονίζαμε:

"Πριν χαθούν ζωές, θεωρούμε ότι η περιφερειακή αρχή οφείλει να παρέμβει προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση όλων αυτών που ζουν σε σκηνές ή ακόμα και εντελώς στο ύπαιθρο, σε χώρους ανθρώπινους και θερμαινόμενους.

Ταυτόχρονα όμως, παίρνοντας υπόψη την εγκληματική ανεπάρκεια και υποκριτικές - δημαγωγικές υποσχέσεις και διακηρύξεις της Κυβέρνησης και αδιαφορία της ΕΕ, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας αυτών των συνανθρώπων μας, που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και εκμετάλλευση υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες έχει και αντλώντας κονδύλια από τα 2,5 εκατ. των ταμειακών διαθεσίμων που καταθέσατε στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Προτείνουμε, για άλλη μια φορά και εγγράφως, την σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό με πρόσκληση και προς την Κυβέρνηση και τους δήμους της Περιφέρειας".

Δυστυχώς, το 15θήμερο παρέρχεται χωρίς αποτέλεσμα, παρά το ότι χάθηκαν άλλες τρεις ζωές συνανθρώπων μας, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Και επειδή η κακοκαιρία συνεχίζεται, ο κίνδυνος νέων θανάτων εντείνεται.

Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τη στάση σας αυτή. Σε κάθε όμως περίπτωση πρόκειται για προκλητική αναλγησία που οδηγεί σε θλιβερές σκέψεις και οργή. Πώς είναι αλήθεια δυνατό να αρνείστε έστω και το ελάχιστο που αποτελεί η σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου για να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί τα νησιά μας και μας αφορά όλους.

Σας απευθύνω λοιπόν μια ύστατη έκκληση να συγκαλέσετε το περιφερειακό συμβούλιο, χωρίς άλλη καθυστέρηση, προσκαλώντας στη συνεδρίαση αυτή την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους Δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ