Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Εκδήλωση υποδοχής στα προσφυγόπουλα

Ο Μ. Σελέκος
Ο Μ. Σελέκος
«Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά», ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Χαϊδαρίου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, τόνισε ότι στόχος είναι να αναδειχθεί το προσφυγικό πρόβλημα και οι αιτίες που το γεννούν, να σταλεί ένα μεγάλο, ηχηρό μήνυμα φιλίας, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. «Για να απομονωθούν όσοι προσπαθούν με διάφορες προφάσεις να περάσουν στην κοινωνία το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του μίσους και του διαχωρισμού των ανθρώπων ανάλογα με το χρώμα τους, τη θρησκεία, την εθνικότητά τους», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οπως είπε, η προσφυγιά, η «φυγή με κάθε τρόπο από τη φρίκη», έχει αιτίες: «Είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των μεγάλων συμφερόντων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του αδηφάγου αγώνα δρόμου που κάνουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικών σχεδιασμών για τον έλεγχο της οικονομίας, της Ενέργειας, των μεταφορών και περιοχών στρατηγικής σημασίας.

Μια χούφτα ανθρώπων πλουτίζει πάνω στο αίμα των λαών. Κι αφού διαλύσουν, ισοπεδώσουν, συνθλίψουν μια χώρα, έρχονται πάνω στα ματωμένα ερείπια να μιλήσουν για την ανοικοδόμηση και την ανασυγκρότηση.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, όπως και οι άλλες καπιταλιστικές χώρες, η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα, παίρνουν μέρος στις επεμβάσεις, στα εγκλήματα, στους βομβαρδισμούς, στις καταστροφές. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί αλλά και οι εκτελεστές διαχρονικών εγκλημάτων σε βάρος των λαών.

Μεγάλες ευθύνες όμως έχει και η κυβέρνηση της χώρας μας, που εμπλέκεται δίνοντας στρατιωτικές βάσεις και κάλυψη για τις επεμβάσεις και γιατί στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις του δήμου, που σχετίζονται με το Προσφυγικό, ο Μ. Σελέκος στάθηκε στα εξής:

-- Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές συγκρούσεις που προκαλούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

-- Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα βρίσκονται οι πρόσφυγες στα hot spots, άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής τους και απευθείας μεταφορά τους στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

-- Να έχουν δικαίωμα φοίτησης στα σχολεία όλα τα παιδάκια με πλήρη κάλυψη δασκάλων και μεταφραστών.

-- Να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ που λυμαίνονται το χώρο και να έχει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία των hot spots το κράτος.

Η όμορφη εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από όλα τα παιδιά και με τα αποκαλυπτήρια μιας «σύγχρονης» «Guernica», με ζωγράφους τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και η Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ