Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Εισαγγελική παρέμβαση για τα φασιστοειδή

Ξαναχτύπησαν οι φασίστες της ολιγομελούς ομάδας που αυτοαποκαλείται Πατριωτική Ενωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου. Για τρίτη μέρα, χτες, έστησαν σκηνικό έντασης με τις κραυγές μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου όπου από την περασμένη Παρασκευή φοιτούν ξεριζωμένα προσφυγόπουλα. Χθες το μεσημέρι, η αστυνομία κράτησε μακριά τα φασιστοειδή, τα παιδιά προσήλθαν κανονικά, μπήκαν από την μπροστινή πόρτα και παρακολούθησαν τα μαθήματά τους χωρίς προβλήματα. Νωρίτερα, τα φασιστοειδή, επιτέθηκαν και σε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης.

Tην ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι η στάση του έχει αποδοκιμαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του υπουργείου για την απόφαση να λειτουργήσει το σχολείο ως χώρος παρακολούθησης μαθημάτων για προσφυγόπουλα.

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το σχολείο, προκάλεσαν χθες την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο. Επίσης, ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τις επιθέσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ