Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώξεις συνδικαλιστών και πανεπιστημιακών

Για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το 2012, δικάζονται συνδικαλιστές εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Μάρτη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου και Γ. Τσιλιγκιρίδη, Χ. Αδάμου και Δ. Ραπτάκη δικάζονται με τις κατηγορίες της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας τελεσθείσας κατ' εξακολούθηση και μη».

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνάδελφους, οι οποίοι έδρασαν υλοποιώντας αποφάσεις των συλλογικών τους συνδικαλιστικών οργάνων, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου.

Καταγγέλλει τις διώξεις ως συνδικαλιστικές, γιατί είναι διώξεις που βάζουν στο στόχαστρο εκλεγμένους συνδικαλιστές. Επίσης, καταγγέλλει αυτές τις διώξεις και ως πολιτικές, γιατί όπως αναφέρει: «Πολιτική ευθύνη υπάρχει τόσο στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που τις ξεκίνησε όσο και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τις συνεχίζει. Συνδέονται με το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται, το πανεπιστήμιο της αγοράς, όπου δεν χωράνε συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για εργαζόμενους και φοιτητές. Επιδιώκουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, στην κατεύθυνση περιορισμού ή και πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ειδικά του δικαιώματος στην απεργία. Επιχειρούν να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα μέτρα - λαιμητόμο, όπως χρόνια έκαναν οι διάφορες (συγ)κυβερνήσεις σέρνοντας στα δικαστήρια αγωνιζόμενους απεργούς».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org