Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από τις 6 Ιούνη οι πανελλαδικές εξετάσεις

Eurokinissi

Στις 6 Ιούνη ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και στις 7 Ιούνη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιούνη και για των ΕΠΑΛ από τις 6 έως τις 21 Ιούνη, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιούνη. Από 22 έως 30 Ιούνη θα γίνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και από 21 έως 30 Ιούνη οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ κ.ά.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 13 Μάη και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 31 Μάη. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε από φέτος να προηγούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις των Πανελλαδικών. Επίσης, στο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε δεν υπάρχουν ημερομηνίες επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, αφήνοντας το θέμα «ανοιχτό» αν αυτές τελικά θα γίνουν ή αν θα καταργηθούν, καταδικάζοντας τους υποψήφιους που αρρωσταίνουν να χάνουν μια ολόκληρη χρονιά...

Από το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα υπάρχει εξεταστική και στα τέλη Ιούνη και στις αρχές Σεπτέμβρη για τους μετεξεταστέους. Αναφέρεται επίσης σε μέτρα για την αύξηση του διδακτικού χρόνου στο Γυμνάσιο, σημειώνοντας πως «ανάλογες αλλαγές μελετώνται για την επόμενη σχολική χρονιά στη Β' και στη Γ' Λυκείου (τάξεις που θα συνεχίσουν με το ισχύον σήμερα σύστημα), π.χ. μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται στις προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις και αξιοποίηση των συνθετικών εργασιών στη διαδικασία αξιολόγησης».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα το πρωί η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ