Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις άλλων κομμάτων

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί στην υλοποίηση στόχων των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων: «Αλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Ολα παραπέμπονται για το μέλλον (...) Και ενώ η οικονομία βουλιάζει...». Στην ίδια βάση, κάνει λόγο για επιστροφή των «θεσμών» που συνοδεύεται από «πρόσθετες υποχωρήσεις, επώδυνα μέτρα και διαπραγματευτικές ήττες της κυβέρνησης. Με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, για αρκετά χρόνια. Με πρόσθετα μέτρα λιτότητας στο Φορολογικό και το Συνταξιοδοτικό, άμεσης νομοθέτησης, ακόμη και για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Και φυσικά, χωρίς κάποια κουβέντα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι για να επιστρέψει το κουαρτέτο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για προνομοθέτηση σε μειώσεις του αφορολόγητου, περικοπές των κύριων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, «χωρίς πολιτική συμφωνία και με την υπόσχεση για "αντισταθμιστικά" εφόσον όμως πετύχουμε τους δυσβάσταχτους στόχους για υψηλά πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ), τα οποία θέτουν εμπόδια στην επιστροφή στην ανάπτυξη». Ταυτόχρονα, θέτει ερώτημα «σε τι άλλο δεσμεύτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Για πόσα χρόνια θα ισχύσει η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ; Τι θα γίνει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος;». Επίσης, «πότε η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ;».

Σε ανάρτησή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, έγραψε: «Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε... μετονομασίες. Νέο μείγμα πολιτικής θα αποκαλούνται πλέον τα νέα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ