Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόθυμη στα σχέδια του ΝΑΤΟ με επικίνδυνες προτάσεις

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 53η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, στη Διάσκεψη μετείχε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος. Ο Π. Καμμένος ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Κοέν, με την παρουσία υπουργών Αμυνας χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, συζήτηση όπου τονίστηκε η ανάγκη «αναπροσαρμογής» της λυκοσυμμαχίας προς αντιμετώπιση των «νέων μορφών κινδύνων» που αντιμετωπίζουν οι χώρες - μέλη.

Παραπέρα, έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «Ευρωπαϊκή Αμυνα και τις διατλαντικές σχέσεις». Στην τοποθέτησή του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την «ανάγκη να ελεγχθεί ο θαλάσσιος χώρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης, απ' όπου διακινούνται παράνομα πετρέλαιο, όπλα και ναρκωτικά εκ μέρους των τρομοκρατικών οργανώσεων». Αξονας όπου, με τα όποια προσχήματα, επιδιώκει ακόμα πιο ενεργό στρατιωτικό - επιχειρησιακό ρόλο η ντόπια αστική τάξη, αναζητώντας γεωστρατηγική της αναβάθμιση, στην κόντρα με άλλα κεφάλαια της περιοχής, εμπλέκοντας το λαό ακόμα βαθύτερα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Επίσης, επανέλαβε ότι «για την καλύτερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να εφαρμοστεί το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων», με άλλα λόγια να προχωρήσει ακόμα ταχύτερα το βιομετρικό φακέλωμα και η ανταλλαγή τέτοιων πληροφοριών μεταξύ ΝΑΤΟ, ΕΕ και των κρατών - μελών τους. Αλλωστε, υπογράμμισε και την «ανάγκη συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε θέματα τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org