Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Φλεβάρη έξω από τα Δικαστήρια

Αυξάνονται οι αποφάσεις στήριξης από συνδικάτα, Δημοτικά Συμβούλια, φορείς στον Κώστα Πελετίδη

Από την κινητοποίηση στις 13 Φλεβάρη
Από την κινητοποίηση στις 13 Φλεβάρη
Με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, οπότε και συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, με τη Χρυσή Αυγή, απαντούν εργαζόμενοι και φορείς στην πολιτική αυτή δίωξη, απαιτώντας να σταματήσει και προς την κατεύθυνση αυτή να αναλάβουν πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Μαζική αναμένεται να είναι κι αυτή τη φορά η παρουσία εργαζομένων, απλού κόσμου έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, προκειμένου να υπερασπιστούν και στη δίκη, όπως έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα, τον δήμαρχο έναντι της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε στάση εργασίας και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Πάτρας. Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια έχουν κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου, καλώντας τους εργαζόμενους «να δώσουν ξανά βροντερό "παρών" έξω από τα Δικαστήρια». Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας και το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Πατρέων. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ), ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο δήμαρχος Πατρέων «οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με την ανοχή και με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό να φτάνουν στο δήμο νέες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, σωματείων και φορέων, αλλά και υπογραφές πολιτών, που δηλώνουν τη στήριξή τους στον Κ. Πελετίδη, απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του.

Μεταξύ αυτών, τη στήριξή τους δηλώνουν: Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τρικκαίων (Τρίκαλα), Καισαριανής, Θεσσαλονίκης, Θέρμης Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πλατανιά Χανίων Κρήτης. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις», Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει ομόφωνα την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Με ψήφισμά του, απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, καθώς και να αναληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, με την απολογία του δημάρχου Πατρέων, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στις 13 του μήνα, αποδομήθηκε πλήρως η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, με την οποία διώκεται ο δήμαρχος, ύστερα από μήνυση του υπόδικου, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανίτη. Και μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αναδείχθηκε ο πολιτικός χαρακτήρας της απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και ξεκαθάριζε ότι δεν διευκολύνει τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Θέση που κατάθεσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο συνδικάτα, φορείς, σωματεία στην τότε κινητοποίηση και θα επαναλάβουν στις 23 Φλεβάρη, δηλώνοντας ότι δεν δέχονται τη ναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική της δράση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org