Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»
Στην ίδρυση σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι

Στη δημιουργία εργοταξιακού Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V, προχώρησαν οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Η ανάγκη ίδρυσης του εργοταξιακού Σωματείου αναδείχθηκε από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο έργο (χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια, παράνομα Σαββατοκύριακα, κομμένα ένσημα κ.λπ.), αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά.

Η Προσωρινή Διοίκηση, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στη μεγάλη ηθική και υλική βοήθεια που είχε από τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και από άλλα ταξικά σωματεία. Καλεί όλους τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους και υπαλλήλους του εργοταξίου να συμπορευτούν με το Σωματείο και να υπογράψουν την αίτηση εγγραφής για την ενίσχυσή του. Ολοι μαζί να παλέψουν για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης χαιρετίζει την ίδρυση εργοταξιακού Σωματείου, σημειώνοντας ότι «η στάση των εργατών θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και μακριά από τα εργοδοτικά συμφέροντα, προς το συμφέρον όλων των εργατών/τριών μέσα στο εργοτάξιο αλλά και ευρύτερα». Δηλώνει επίσης ότι μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων, θα δώσουν όλες τις δυνάμεις ώστε το εργοταξιακό Σωματείο να πετύχει τους στόχους του, «κόντρα στα τσιράκια των εργοδοτών, στους καλοθελητές διασπαστές που μπορεί να εμφανιστούν, σε όλους αυτούς που σήμερα τους μαυρίζουν τη ζωή και δεν είναι παρά άλλοι από αυτούς που καρπώνονται τον ιδρώτα τους, τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ