Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την απόλυση χρονίως πάσχοντα από πολυεθνική

Την απαράδεκτη απόλυση εργαζομένου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, από το πολυεθνικό μονοπώλιο της «Παπαστράτος - Philip Morris International», κατήγγειλε με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα ότι η εταιρεία εμμένει στην απόλυση και επιχείρησε να συγκαλύψει την πραγματική της αιτία, «όπως όμως αποδείχθηκε στις τριμερείς συναντήσεις στην επιθεώρηση και στο υπουργείο Εργασίας, η απόλυση δρομολογήθηκε μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του εργαζομένου στο νοσοκομείο. Αλλωστε, η απόλυση κοινοποιήθηκε ακριβώς την επόμενη μέρα από την είσπραξη της αποζημίωσης που δικαιούνταν ο εργαζόμενος για την νοσηλεία του.

(...) Η εργοδοτική βαρβαρότητα πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει και εντείνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τους εταίρους της, την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει την Επιτροπή «πώς τοποθετείται στα δίκαια αιτήματα του ταξικού εργατικού κινήματος για: Αμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και ΣΣΕ με ικανοποιητικούς μισθούς, ανάκτηση των απωλειών. Καμία απόλυση αναπήρων και χρονίως πασχόντων και μαζικές προσλήψεις αναπήρων και χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ με σταθερή και μόνιμη εργασία».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάκληση της απόλυσης έχει γίνει κινητοποίηση τον περασμένο Δεκέμβρη στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ