Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Συνεχίζουν εντατικά τον αγώνα

Διαμαρτυρίες χτες σε ΟΑΕΔ και Επιθεώρηση Εργασίας

Στιγμιότυπο από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Στιγμιότυπο από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου και στη συνέχεια στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης), συνεχίζοντας τον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και καλούν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Με την παρέμβασή τους στον ΟΑΕΔ, απαίτησαν να σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός και να δοθεί εδώ και τώρα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν επείγουσες ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαίτησαν επίδομα ενοικίου για όσους εργαζόμενους νοικιάζουν και κινδυνεύουν με έξωση, αλλά και επίδομα θέρμανσης.

Με την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας κατήγγειλαν την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, που προσπαθεί να αδειάσει τα καταστήματα από εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους «επενδυτές», ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού ξεφορτωθεί πρώτα και τους 1.400 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα και στους άλλους ιδιοκτήτες αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που αυτή την περίοδο «βάζουν στο χέρι» καταστήματα της «Καρυπίδης», κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να τα εντάξουν στο δικό τους δίκτυο (π.χ. «Μασούτης», «Discount» κ.ά.). Τους καλούν να προσλάβουν τους εργαζόμενους που απασχολούνταν ήδη στα καταστήματα, διαφορετικά θα πάρουν κι αυτοί αγωνιστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ