Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές

Τις μεγάλες ελλείψεις στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπως και την απαίτηση από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση να διατεθεί κάθε μέσο από τον κρατικό μηχανισμό, για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην παροχή ρεύματος και νερού, να φτάσουν τρόφιμα στα αποκλεισμένα χωριά, να εξασφαλιστούν ζωοτροφές, και κυρίως να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου στην περιοχή της Κύμης Εύβοιας που πλήγηκε από την κακοκαιρία, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, απαιτεί να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών, να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, να δοθούν αποζημιώσεις για κατεστραμμένες περιουσίες, ιδιαίτερα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ΤΕ του Κόμματος, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «το πρόβλημα της κακοκαιρίας ήρθε να αποκαλύψει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική που θεωρεί την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, τα έργα υποδομής που προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών "μη επιλέξιμα μέτρα - έργα", γιατί στοιχίζουν, γιατί δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, είναι υπεύθυνη για τις τραγικές καταστάσεις που έχουν ζήσει και ζουν οι κάτοικοι της Εύβοιας και άλλων περιοχών της χώρας», θυμίζοντας ότι ο λαός της περιοχής «το έχει ξαναδεί το έργο. Εχει μετρήσει πληγές από κακοκαιρίες, πυρκαγιές, πλημμύρες και ακόμα δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως και αποκατάστασης των ζημιών, απόδοσης αποζημιώσεων».

Σημειώνει ακόμα ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σταθερά στην αντιλαϊκή ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, κινείται στην ίδια λογική, δημιουργεί εντυπώσεις για ετοιμότητα ενώ δεν έχει δρομολογήσει κανένα μέτρο πρόληψης, υποδομής, έχει συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης. Αντίστοιχες ευθύνες έχουν η περιφέρεια, οι δήμοι γιατί αποδέχονται το νέο τους ρόλο, γιατί, ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μέσα, υποδομές, προσωπικό, αποδέχονται αυτήν την κατάσταση, δεν διεκδικούν. Δεν συζητούν άλλωστε όταν έγκαιρα και επίμονα οι κομμουνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι φέρνουν τα θέματα πρόληψης στα περιφερειακά - δημοτικά συμβούλια».

Καλεί το λαό μαζί με τη μάχη για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών να βγάλει συμπεράσματα. «Γιατί κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή από ένα χιονιά; Πόσα λαϊκά σπίτια το χειμώνα δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν θέρμανση από την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που βιώνουν αυτά τα χρόνια; Αυτές οι πολιτικές είναι επικίνδυνες, όπως επικίνδυνο και σάπιο είναι το σύστημα που υπηρετούν. Να μην επιτρέψουμε να είμαστε τα θύματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ