Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!

Ανακοίνωση της ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ για την Εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και συνολικά στο λαό της περιοχής απευθύνεται με ανακοίνωσή της η ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καλώντας τους να υποδεχτούν στα σχολεία της Ελευσίνας και της Μάνδρας τα ξεριζωμένα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο προσφυγόπουλα.

«Να καλωσορίσουμε αυτά τα παιδιά, που γλίτωσαν από το μακέλεμα των ιμπεριαλιστών στη χώρα τους, που γλίτωσαν στο πέρασμά τους στο Αιγαίο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, και συμπληρώνεται:

«Να απομονώσουμε ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να αθωώσουν τα αφεντικά και το σύστημά τους. Να βάλουμε στο στόχαστρό μας τον πραγματικό εχθρό, τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, που για να θησαυρίσουν από τις πηγές και τους δρόμους Ενέργειας, σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν λαούς είτε με βόμβες είτε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Γιατί, παρά τις διακηρύξεις της, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διαβίωση αλλά και για το ζήτημα της Εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.

Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, που κρατάει αρνητική στάση και βάζει εμπόδια στην υποδοχή προσφυγόπουλων μαθητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας».

Τέλος, η Οργάνωση του Κόμματος καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τη λειτουργία με κρατική ευθύνη όλων των απαραίτητων Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, με προσλήψεις προσωπικού και χωρίς ΜΚΟ. Επίσης, άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.), ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ