Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δίπλα στους χιλιάδες εγκλωβισμένους

Συζητώντας με τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα
Συζητώντας με τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα
Η αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, αλλά και η διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης από τις άθλιες συνθήκες βρίσκονται στο επίκεντρο των καθημερινών επισκέψεων κλιμακίων του ΚΚΕ στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ειδικά την τελευταία βδομάδα, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με τις οικογένειες των προσφύγων να αντιμετωπίζουν το χιόνι και το πολικό ψύχος. Μέλη του Κόμματος βρέθηκαν στον Ελαιώνα, στο Ελληνικό και τη Μαλακάσα και, συζητώντας με τους πρόσφυγες, εισέπραξαν την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες διαβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μαλακάσα, οι πρόσφυγες είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμα και την έλλειψη πόσιμου νερού.

Σε δήλωσή του, κατά τη χτεσινή επίσκεψη στη Μαλακάσα, ο Μιχάλης Χασιώτης, μέλος της ΤΕ Βόρειου Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις που διαμορφώνουν ένα απάνθρωπο περιβάλλον και υπογράμμισε πως «τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, είναι αδιανόητο, αφού έχουν περάσει όλη αυτή την ταλαιπωρία, να ζουν σε αυτή την κατάσταση στη χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και την επείγουσα μετακίνησή τους από τα νησιά ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση του κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ κατεπείγουσα Ερώτηση κατέθεσε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.


Από την περιοδεία στη Μαλακάσα
Από την περιοδεία στη Μαλακάσα


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ