Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Να αποζημιωθούν 100% οι κτηνοτρόφοι για τις μεγάλες ζημιές

«Βαρύ πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων προκαλεί ο χιονιάς και ο παγετός που πλήττουν όλη τη χώρα, καθώς, λόγω του ψύχους, η παραγωγή γάλακτος μειώνεται δραματικά πάνω από το 50%, ενώ ζώα που εγκυμονούν αποβάλλουν και νεογέννητα πεθαίνουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

«Το νέο πλήγμα», υπογραμμίζει, «έρχεται σε μια περίοδο που το εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων έχει πληγεί από την αντιλαϊκή κυβερνητική φοροληστεία και εισφοροληστεία, από τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και τα άλλα ζωοκομικά προϊόντα, τη μεγάλη ακρίβεια στις ζωοτροφές και στα φάρμακα, τις δραστικές περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ζητάει από την κυβέρνηση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις ζημιές στην παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο και άμεσες και 100% αποζημιώσεις στο σύνολο των καταστροφών (εγκαταστάσεις, υποδομές, παραγωγή, κεφάλαιο). Ακόμη, την άμεση κρατική παρέμβαση για εφοδιασμό με δωρεάν ζωοτροφές, φάρμακα κ.λπ. στα αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ