Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζουν τα μπλόκα σε Μακεδονία και Θράκη

Με συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης προετοιμάζονται να βγουν στα μπλόκα στις 23 Γενάρη, συμμετέχοντας στον πανελλαδικό συντονισμό. Την περασμένη βδομάδα έγιναν συσκέψεις σε Πιερία και Καβάλα και στις 10 Γενάρη στη Ροδόπη.

Στην Κατερίνη, ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Παρουσίασε αναλυτικά τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και έναν σύντομο απολογισμό των έως τώρα κινητοποιήσεων. Στην Καβάλα, την πρωτοβουλία της σύσκεψης είχε η Ενωση Αγροτών «Γιαλοχωρίων» και μίλησαν ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Ανεστίδης.

Αντίστοιχα, στην Κομοτηνή, η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νέας Καλλίστης και Περιφέρειας. Αποφασίσθηκε στις 20 Γενάρη να γίνουν προσυγκεντρώσεις με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του νομού και στις 23 Γενάρη να στηθεί μπλόκο στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής - Ξάνθης στο ύψος της Νέας Καλλίστης.

Τέλος, σε αγώνα επιβίωσης με συμμετοχή στα μπλόκα στις 23 Γενάρη, καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια: Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών. Στη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στο διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη. Στη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Στα γενικότερα προβλήματα που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ