Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Σχέδια ανάταξης επιρροής και ποσοστών

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ να ξαναπαίξει βασικό ρόλο στην εγχώρια σοσιαλδημοκρατία και συσπειρώνοντας άλλες, σκόρπιες δυνάμεις του χώρου, να εμφανιστεί ως αξιόπιστη εναλλακτική στην αστική διαχείριση, αναλύθηκε προχτές βράδυ, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης, μιλώντας για «ήττα του λαϊκισμού που θα επέλθει μέσω της επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ στα προ του 2012 κοινοβουλευτικά επίπεδα», «αναχαίτιση της δημοσκοπικά διαφαινόμενης δεξιάς παλινόρθωσης», «εθνική συνεννόηση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας», αλλά και ξορκίζοντας τις πρόωρες εκλογές, μιλώντας για «κυβερνήσεις που εκλέγονται από το λαό για να ολοκληρώνουν τη θητεία τους», περιέγραψε το στόχο του ΠΑΣΟΚ για διατήρηση και αύξηση της επιρροή του σε μαζικούς και επαγγελματικούς φορείς, μιλώντας για «αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που στο μεσοδιάστημα των κοινοβουλευτικών κύκλων συντελείται στους μαζικούς - κοινωνικούς - επαγγελματικούς χώρους και κορυφώνεται κατά τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών».

Προς τούτο, ποντάρουν πολλά στο επερχόμενο συνέδριό τους, που το σχεδιάζουν «ανοιχτό» και «αντιπροσωπευτικό» «ως προς τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που συμμετέχουν. Κάλπες για εκλογή σε κάθε δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιστημονικό ή επαγγελματικό φορέα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ