Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρεμούρα για γεωστρατηγική θέση και οικονομία

Τον «ιδιαίτερο προβληματισμό» της ΝΔ για τα γεγονότα σε Αγκυρα και Βερολίνο εξέφρασε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Β. Κικίλιας, καθώς, όπως είπε, «αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας». Τοποθέτηση που κουμπώνει στις ανάγκες της αστικής τάξης σε ό,τι αφορά τη «γεωστρατηγική» αναβάθμισή της στην περιοχή και την πρεμούρα των αστικών κομμάτων, είτε στην κυβέρνηση - είτε στην αντιπολίτευση, να τον υπηρετήσουν.

Παραπέρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφερόμενος στα της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3,5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν. Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο». Εξάλλου, με άγχος να μην κινδυνέψει ο στρατηγικός στόχος για παραμονή της χώρας εντός ΕΕ και ευρώ, είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη», κάνοντας λόγο και για «εθνικό» σχέδιο καπιταλιστικής ανάκαμψης «σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους».

Ερωτηθείς, τέλος, τι θα κάνει η ΝΔ αν η κυβέρνηση φέρει νέα μέτρα και ζητήσει 180 ψήφους στη Βουλή, απάντησε ότι η ΝΔ δεν θα αποτελέσει το άλλοθι του πρωθυπουργού, «και ότι ο ίδιος δεν θα μετατρέψει τις δικές του ευθύνες σε εθνικές ευθύνες. Αν νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ