Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Καθαρή» Ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη, μανδύας για εγγυημένα κέρδη στο κεφάλαιο

Η «διατήρηση της ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση του «ηγετικού ρόλου» της ΕΕ διεθνώς στην παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενταγμένη στους συνολικότερους στόχους της «ενεργειακής ένωσης» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, απασχόλησαν τη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε:

«Δεν μπορεί, από τη μια, σφοδροί ανταγωνισμοί και για την Ενέργεια να γεννούν πολέμους, προσφυγιά, δυστυχία και, από την άλλη, οι ένοχοι - ΕΕ, ΗΠΑ, κυβερνήσεις - να προσποιούνται ανησυχία για την - όντως επικίνδυνη - κλιματική αλλαγή. Εξαπατούν. "Καθαρή" Ενέργεια και "πράσινη" ανάπτυξη είναι ο μανδύας αξιοποίησης συσσωρευμένων κεφαλαίων σε επενδύσεις εγγυημένων, υψηλότατων κερδών, επιδοτημένων με δισεκατομμύρια από ΕΕ και κυβερνήσεις, που πληρώνουν οι λαοί με ακριβότερο ρεύμα.

Στην "ενεργειακή ένωση" της ιδιωτικοποιημένης Ενέργειας - εμπόρευμα (όπου διακρίνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) η ενεργειακή φτώχεια του λαού αυξάνεται, ενώ οι τιμές για τους βιομήχανους μειώνονται.

Αποφάσεις διασκέψεων, όπως του Παρισιού, δεν εμπόδισαν τη δίψα, την πείνα, επιδημίες, φυσικές καταστροφές, επιπτώσεις ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οξύνεται η αντίθεση των λαϊκών συμφερόντων με ένα σύστημα που για τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους και περιβάλλον.

Μόνο η κοινωνικοποίηση του πλούτου και των φυσικών πόρων, ο κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή Ενέργεια για όλους, ισόρροπη ανάπτυξη ανθρώπου και περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ