Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στιγμές από την Ιστορία του ΔΣΕ στη Θεσσαλία

Το λεύκωμα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 12/12, στην Καρδίτσα

Το εξώφυλλο του λευκώματος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ
Το εξώφυλλο του λευκώματος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ
Εκδήλωση, μ' αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, οργανώνει η ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 34).

Η ημερομηνία της εκδήλωσης είναι συμβολική, αφού στις 11 - 12 Δεκέμβρη του 1948, τμήματα της 1ης και 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με διοικητές τον Χαρίλαο Φλωράκη (Γιώτη) και τον Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή), κατέλαβαν την Καρδίτσα, μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε από τις δυσκολότερες και σημαντικότερες του ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η καλαίσθητη έκδοση της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με τίτλο «Στιγμές από την Ιστορία του ΔΣΕ στη Θεσσαλία». Πρόκειται για Λεύκωμα με αναφορές σε σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα της περιόδου 1945 - '50 που συνδέθηκαν με τον αγώνα του ΔΣΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στις σελίδες του καταχωρείται πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, μεγάλο τμήμα του οποίου περιέχει φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, που για πρώτη φορά προβάλλονται στην Καρδίτσα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με σχετική πρόσκλησή τους, απευθύνονται ιδιαίτερα στους επιζώντες μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ και τους απογόνους τους όχι μόνο για να είναι παρόντες στην εκδήλωση, αλλά για να συμβάλουν και στην προσπάθεια συγκέντρωσης αρχειακού και φωτογραφικού υλικού που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διασωθεί και να αξιοποιηθεί πολύπλευρα από το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org