Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Καθολική συμμετοχή στη μάχη της 48ωρης απεργίας

Από τη χτεσινή πορεία των ναυτεργατών στην Κέρκυρα
Από τη χτεσινή πορεία των ναυτεργατών στην Κέρκυρα
Με καθολική συμμετοχή δίνουν από χτες τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες τη μάχη της 48ωρης απεργίας, ενάντια στη νέα επιδρομή που προετοιμάζει η κυβέρνηση στους μισθούς και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για να εξασφαλίσει παραπέρα κέρδη και προνόμια στους εφοπλιστές, ενώ διεκδικούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για την παραπέρα εξέλιξη της κινητοποίησης, με την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία που καταγράφεται στα λιμάνια όλης της χώρας να δίνει και το σύνθημα για την προοπτική της κλιμάκωσης. Ηδη έχει ληφθεί απόφαση από τα ναυτεργατικά σωματεία για πανελλαδική απεργία στις 8/12.

Στο λιμάνι του Πειραιά απεργοί ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στις 6 τα ξημερώματα στην πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί «κατέλαβαν» τα πόστα τους μπροστά στους καταπέλτες για την περιφρούρηση της απεργίας.

Με εντολή προφανώς της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο αξιωματικός φυλακής του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» επιχείρησε να εμποδίσει αντιπροσωπεία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ να συνομιλήσουν με τους ναυτεργάτες που ήταν εκείνη την ώρα προσωπικό ασφαλείας. Προσπάθεια η οποία βέβαια έπεσε στο κενό.

Στην Κέρκυρα καταγράφηκε χτες μια από τις πιο μαζικές απεργιακές συνελεύσεις των ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα. Τη συνέλευση, που έγινε μέσα στο λιμάνι, «άνοιξε» ο Αντώνης Φωτίου, μέλος της διοίκησης του τοπικού σωματείου «Αγ. Σπυρίδων», εκλεγμένος με τον συνδυασμό που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη της οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και για την καλή προετοιμασία της απεργίας στις 8/12. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Βητουλαδίτης.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας (ωράρια, διανυκτέρευση κ.λπ.). Αμέσως μετά έκαναν μαχητική πορεία στον περιφερειακό δρόμο γύρω από το λιμάνι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν γυρνάει προπέλα» από χτες, δυναμώνει η διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις(2021-11-11 00:00:00.0)
Απεργία - μήνυμα για κλιμάκωση(2005-03-02 00:00:00.0)
"Οχι" στον αφανισμό!(1997-08-06 00:00:00.0)
Αποφασιστική κλιμάκωση της απεργίας(1997-01-17 00:00:00.0)
Καθολική η συμμετοχή στην απεργία(1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ