Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016 - αριθ. φύλλου: 12598

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εξελίξεις μπλεγμένες στο κουβάρι των αντιθέσεων

Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και η νέα «ώθηση» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι κομμάτια του παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών


ΣΕΛ.  14

Κανένας συμβιβασμός! Απαντάμε με απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Αθήνα 10.30 π.μ. Ομόνοια, Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου, Πειραιάς 10.30 π.μ. πλατεία Καραϊσκάκη και σε πολλές ακόμα πόλεις

  • Κλίμα αντίστροφης μέτρησης διαμορφώνει η κυβέρνηση για το «κλείσιμο» της δεύτερης «αξιολόγησης», αναζητώντας το κατάλληλο «περιτύλιγμα», για να αποδεχτεί ο λαός παλιά και νέα μέτρα, ιδιαίτερα στα Εργασιακά. Ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ο πυρήνας όλων των μέχρι τώρα αντεργατικών ανατροπών θα μείνει άθιχτος, ενώ με τις ρυθμίσεις που συζητάνε κυβέρνηση - κουαρτέτο για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις ομαδικές απολύσεις θα μεγαλώσει η ευελιξία στην αγορά εργασίας.
  • Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, μετράνε αντίστροφα οι μέρες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
  • Με σχεδιασμένη δουλειά τις μέρες που απομένουν, περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη, να αποτελέσει η απεργία εφαλτήριο για αποφασιστική συνέχεια στην οργάνωση της πάλης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να μετατρέψουν την Τρίτη 6/12 σε μέρα πανελλαδικής συζήτησης με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς.

Copyright 2016 The Associated

This content is subject to cop

Σύσσωμος ο κουβανικός λαός αποχαιρέτησε τον ηγέτη του

Σήμερα η κηδεία του Φιντέλ στο Σαντιάγκο ντε Κούβα

Το δρόμο για την επιστροφή στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε τον επαναστατικό αγώνα, το Σαντιάγκο ντε Κούβα, πήρε από την Τετάρτη το πρωί ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, που «έφυγε» στα 90 του χρόνια στις 25 Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Η οικογένεια Σολομωνίδη προσφέρει στο ΚΚΕ 1.900 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.
  • Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παπάφη Θεσσαλονίκης.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΚΝΕ δίνει πρωτοπόρα τη μάχη στο πλάι του Κόμματος

ΣΕΛ.  8
ΑΡΘΡΟ
Ολα τα μάτια στραμμένα στην Ιταλία

ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ο σκοπός της καπιταλιστικής ανάκαμψης αγιάζει τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα

ΣΕΛ.  6
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Συγκλίσεις και ταυτίσεις σε στρατηγική κατεύθυνση

ΣΕΛ.  7
Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ